no.14

 

SKÖTSELRÅD TILL DIN HÅRFÖRLÄNGNING!

 

 


OM DU TAPPAR SLINGOR!

Om du tappar många slingor inom de första veckorna och det sitter hårrötter i slingorna,
betyder det att ditt hår inte klarar belastningen. Då rekommenderar jag att ta ut det.
Det är normalt att några slingor kan glida av från håret och det beror oftast på hårbottens fetter,
om det händer så sätter vi givetvis i dem igen helt gratis. 

 

ÅTERBESÖK & ERSÄTTNING

Bör ske efter 6-8 veckor, beroende på hårets kvalité och hur snabbt det växer. Inom 12 veckor måste ett återbesök ha skett, för ev. ny hårförlängning!

 

DAGLIG SKÖTSEL

Använd en mjuk borste eller svinborste. Borste morgon och kväll. För att förlängningen ska hålla så länge som möjligt så är det viktigt att borsta ordentligt, både på längderna och i botten. Om det har slarvats med borstningen så bildas det tovor innanför keratinfästerna. Dessa kan även förebyggas om man särar på fästerna. Det är vanligt att du tappar några slingor, spara dom isåfall och kom in till butiken så sätter jag in dom gratis!

 

SCHAMPONERING

Använd endast produkter av hög kvalité för att förlänga hållbarheten av hårförlängningen. Fel produkt och behandling kan resultera att keratin fästena blir för mjuka eller lossnar och att håret blir så pass torrt och trassligt att det inte går att reda ut.

1. Massera schampot i håret med nedåt riktade rörölser. Massera hårbotten under fästerna. Hårförlängningen ska inte masseras eller gnuggas! Detta kan göra den matt, risig och onödigt trasslig. Du kommer även att märka att din hårförlängning inte blir så smutsig som ditt vanliga hår.
2. Skölj noggrant under ljummet vatten. Det krävs mer vatten än man tror för att få bort allt schampo. Skulle det sitta kvar schampo så blir håret matt och torkar ut.
3. Behandla gärna med inpackning eller balsam, men ej på fästerna. Låt det verka enligt rekommendationen på förpackingen.

 

Denna behandling rekommenderas 1-2 ggr i veckan

 

FÖNING

För alltid håret uppifrån och ner. Se till att håret längst in är torrt, sen kan du låta längderna självtorka.

FÄRG/TONING

Vi föreslår att det görs hos din hårfrisör.

 

OBS! Sov aldrig med blött hår, sätt aldrig upp blött hår. Håret ska hänga rakt när det är blött.